GAMBAS AL AJILLO OG KOKOSSAVOYKÅL
På madplanen tirsdag stod der ”noget med rejer og kålrester”.
Normalt går jeg ikke væk fra min madplan, men da jeg i søndags
stod i Bilka og kiggede på de nye vare fra Vores og så de lækre
billige tigerrejer, kunne jeg ikke lade være! Så lchf risotto
blev byttet ud med hvad end jeg lige kunne finde på at gøre med
rejerne.
Ingrediensliste:
Gambas al ajillo:
300 gram tigerrejer
1,5-2 dl. rapsolie (olivenolie kan ikke tåle den rette mængde varme)
30g smør
1 helt hvidløg
Chili al efter smag – min kæreste elsker stærk mad så jeg gik lidt amok.
Evt. persille – havde jeg dog desværre ikke liggende.
Savoykål i kokos
3-5 blade savoykål
1 grøn peberfrugt
En dåse kokos
En smule østerssauce – højt indhold af kh, derfor kun en smule
2 hvidløg
Salt
Peber
Citron
Olie til stegning
Startede med at hakke alle ingredienserne. Kål, hvidløg og chili.
Har man som jeg købt frosne tigerrejer tøes de op nu – tog 8min. i min mikroovn
Jeg brugte en wok – til kålen og en normal gryde – til rejerne
Kålen, peberfrugt og hvidløg puttes i gryden efter olien er varm
Steges i 1-2 minutter herefter putter jeg smør og olie i gryden
Kokos puttes ned til savoykålen
Når smøret er smeltet tilsættes hvidløg og chili
Smør og olie samt kokos og savoykål får lov at småkoge i 3 minutter
Herefter tilføjes rejer til olien og savoykålen smages til med østerssauce
citron, salt og peber.
Det hele står yderligere 1-2 minutter hvorefter det serveres straks!
Det smager lækkert og er egentlig meget nemt at at lave hvis ikke
man synes de to sideløbende ting bliver forvirrende. Det er er en
meget god idé at have snittet og hakket alle sine ting først da jeg
fik lidt stress over mine hvidløg til sidst!
Næste gang vil jeg nok servere det med en form for lchf brød for at
suge olien i rejerne op og tilføje ekstra syre til kålen. Mums
Ingen kommentarer endnu