NEM OG HURTIG LCHF THAI SUPPE

AT JÆVNE EN SOVS PÅ LCHF

collage

En af de første ting jeg tænkte da jeg besluttede mig for at begynde på LCHF var t jsovs! Endelig kunne jeg med god samvittighed spise det aller bedste jeg ved. Glæden var stor indtil det gik op for mig at det måske ville blive en udfordring at lave en god gammeldaws brun sovs – uden mel! Nu har jeg efterhånden været på lchf i et halvt år og har fået samlet mig en del løsninger sammen, på nettet og ganske enkelt ved bare at prøve! Derfor tænkte jeg at jeg ville samle dem alle i dette indlæg. Et helt indlæg dedikeret til sovs!

At jævne med æggeblomme:
En klassiker og en teknik man kender fra mange andre sovser, bl.a. bearnaise og hollandaise.
Sovsen koges op og tages af blus. En æggeblomme røres op med en tilsvarende mængde fløde og røres i sovsen.

At jævne med løg:
Dette er min favorit metode når det kommer til brun sovs og generelt sovser til steg. Løgene brunes på en pande i smør (!) til de er godt brune, bløde og søde. Herefter smides de i en foodprocessor med lidt vand.  (Kan sikkert også blendes med stavblender)

At jævne med flødeost:
1/2-1 dl flødeost røres direkte i sovsen. Man kan evt. tilføje revet mozzarella!

At jævne med ost:
1,5 dl. revet mozzarella smides i sovsen og røres godt ud. Denne version kan også bruges til en brun sovs dog bruger jeg den mest i en persillesauce eller selvfølgelig en bechamel.

At jævne med fløde og eddike:
Kog en halv liter fløde ind i en gryde (tager god tid) og tilsæt 1 spsk eddike til sovsen. Fløden kan godt bruges alene men vil ikke jævne nok hvis den kun blandes med en tynd fond. Det er her eddiken går ind og hjælper og binder sovsen!

Hvis man ikke har brug for en hel masse jævner kan fiber HUSK også bruges.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NEM OG HURTIG LCHF THAI SUPPE