LCHF PØLSEHORN

NEM OG HURTIG LCHF THAI SUPPE

collage

Forleden aften – meget sent, fik vi denne suppe. Det er en af de retter jeg har lavet rigtig tit men aldrig rigtig har skrevet ned og bare lidt har fundet på. Derfor er opskriften aldrig den samme og det med at skrive den ned var lidt en udfordring!
Det er en rigtig løbenæse suppe og det passer jo perfekt nu her til efteråret, som i øvrigt er en af mine yndlings årstider. Jeg tror det er vigtigt at dyrke de gode i alle årstiderne, så man ikke bliver for påvirket af alt det grå. Derfor er en god omgang suppe en dejlig ting!

Som sagt er det mest en slum opskrift og derfor kan man jo også sagtens undlade og tilføje som man har lyst! Herhjemme variere chilien f.eks. meget alt efter om jeg laver mad efter min kærestes eller mine smagsløg. I øvrigt ville suppen helt sikkert kunne optimeres med en hjemmelavet fond og karry, men grunden til at vi bruger denne opskrift så tit er at den er så nem. Det er noget af det eneste jeg gider stå og bøvle med når jeg kommer hjem kl.18! Mange af krydderierne vil være ”efter smag” da det er svært at sige og jeg gør det aldrig på den samme måde.

Ingrediensliste:

90g rød karry pasta – jeg brugte den fra Asian Kitchen
1 dåse kokosmælk
1-2dl fløde
1/4 liter vand
Grøntsags boullion terning
5 stk. kylling inderfilet
Citron eller lime
Spidskommen efter smag
Ingefær efter smag
3 hvidløg
Chili efter smag
Salt og peber
Sesam olie (kan undlades)
Smør

Man starter med at svitse hvidløg og chili i smør og sesamolie. Olien giver det en smule orientalsk smag men kan sagtens undværes.
Kort efter tilføjes karrypastaen og der røres godt ved forholdsvis høj varme.
Efter et par minutter tilføjes grøntsagsfonden og krydderierne.
– På den måde får man en meget kraftigt smagende tynd suppe, en slags base om man vil.
Den lade man koge ind i 10-15 minutter alt efter tålmodighed. Til tider har den kun fået 5.
Når man synes den har kogt længe nok, tilføjes 1 stor dåse kokosmælk.
Fløden hældes i dåsen så man får den sidste smule kokosmælk med.
Herefter koges suppen i en 10 minutters tid hvorefter kyllingen tilføjes og får 5 minutter mere.

Kyllingen skæres i mundrette stykker og steges på en pande med olie, salt, peber og 1 tsk karrypasta.
Jeg plejer at begynde på min kylling inden jeg tilføjer min fond.

 
Somsagt, en meget nem hverdagsret som garanteret får din næse til at løbe!
Min kæreste giver suppen 4/5.

God fornøjelse!

Sofie

 

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LCHF PØLSEHORN