Introduktion

Begynder lchf pt.1

Hvad skal jeg skaffe mig af med?

Jeg tænkte længe over hvad mine første indlæg skulle være indtil det gik op for mig at det mine veninder
og andre jeg har i tidens løb har konverteret til lchf spørger mig mest om er ”hvad skal jeg skaffe og hvad skal jeg skaffe mig af med?”.

Skulle jeg skrive alt dette i ét indlæg ville det blive jordens længste. Derfor bliver det en række indlæg delt op i
forskellige katagorier men som alle vil være relevant for en begynder lchf’er.

Jeg vil starte med det første jég gjorde da jeg gik over på lchf.
At skille sig af med alt der er forbudt! Så her er hvad du skal skille dig af
med når du begynder på lchf:

  • Alle mejerirodukter som IKKE er fuldfede – mælk, skyr, smørbareprodukter mm.
  • Alle light produkter. Køb den fede smør, den fede smøre ost mm. (Jeg beholdte dog min pepsi max.
    Dét er et helt andet indlæg..) også margarine skal ud!
  • Alt tørkulhydrat: Sukker, boghvede, havregryn, hvedemel, generel mel (undtaget mandel og kokos selvf!),
    couscous, ris, pasta, quinoia you name it – ud med det!
  • Frugt og bær, derfor mener nogle også at tomater er no go. Nogen mener bær er okay engang
    i mellem, jeg har personligt valgt at undgå dem. 
  • Underjordsgrøntsager. Kartofler siger sig selv, men også asparges, gulerødder, rødbeder, jordskokker,
    sødekartofler mm. Pas også på med løg.
  • Også bønner, majs, kikærter og ærter. Grønne bønner/haricot verts er dog undtaget!
  • Juice, saftevand, smoothie mm. 
  • Jeg er ked af det, men nutella, marmelade og peanutbutter has to go too.

 

Listen er i princippet en del længere men jeg føler at dette er de ting de fleste tit har
stående eller er vant til at købe ind.

Det tager lidt tid at lære alle principperne at kende, men når man gør er det dét hele værd
og man får et helt andet kendskab og ikke mindst forhold til mad!
Screen Shot 2014-09-02 at 17.03.22Sofie

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Introduktion