GAMBAS AL AJILLO OG KOKOSSAVOYKÅL

HJEMMELAVET CHILI MAYO

Screen Shot 2014-09-03 at 21.09.31

Chili mayo har altid været en favorit til sushi (og meget andet).
Men det har taget mig længe at finde en opskrift som jeg synes
minder meget om den man får med fra de gode sushi steder!
Nøglen til at den får den rigtige smag er at den får lov at stå.
Så denne opskrift kræver altså at man laver den gerne 2 timer
før den skal bruges! Men den er også det hele værd – er mayo
ikke altid det?

At lave en mayonaise er faktisk meget nemmere end mange
tror! Der findes også stavblender versioner, tjek evt. kvalimad.dk

Ingrediensliste:
Mayonaise:
2 æggeblommer eller 1 bøtte pasturiserede. 
Rapsolie
Salt
Peber
(Normalt også citron og sennep)

Ydermere:
Paprika
Chili pulver eller frisk hakket chili
Sødemiddel – jeg brugte strø fra isis
Hvidløgspulver
Citron
Alt sammen efter smag og alt efter mængden af mayo.

Man begynder på mayonaisen ved at piske blommen op med saltet
Så tilføjer man langsomt rapsolien 1 tsk af gangen og pisker (i hånden!)
En tsk – pisk, en tsk – pisk indtil man har en fin slat mayonaise
Herefter kan man tilføje lidt mere mayonaise samtidig med at man
pisker

Når man synes man har mayonaise nok kan man begynde at
tilføje sine andre ingredienser. Jeg kan ikke rigtig skrive
mål på da jeg altid laver det på slum og smager mig frem.
Når man synes det har en god smag sættes det på køl
i en tæt indpakning, så længe som muligt.

Jeg elsker mayo til næsten alting, og vi bruger også tit denne
version til bønnefritter! Det er egentlig en meget nem opskrift
men flere jeg kender har spurgt efter en mayo guide (hej frede),
so here it is! Det er såre simpelt, bare man passer på med olien
i starten og starter med mindst 2 blommer, ellers er det simpelthen
for svært at få det til at binde.

God fornøjelse

Sofie

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GAMBAS AL AJILLO OG KOKOSSAVOYKÅL