DANSK MAD PÅ LCHF!

LCHF ”SYNDIG IKKE-SYNDIG” CHOKOLADEKAGE

Screen Shot 2014-10-13 at 00

Herhjemme sker der store ting, som selvfølgelig skal fejres! Hvordan gør man det bedst? Man bager da en impro chokoladekage kl.23 om aftenen! Denne opskrift er et resultat af flere forsøg med andre kager fundet rundt omkring på blogs, men denne er dog min helt egen opskrift. Jeg bruger sukrin i denne opskrift, som jo ikke er helt SU venligt og jeg har desværre ikke nogle ideer til hvad man kunne bruge som erstatning. Stevia mm. ville simpelthen bare ikke fungere i denne opskrift!
Denne kage smager fantastisk og er virkelig nem og hurtig at lave!

Ingredienser:

Selve kagen:
100g kakao
40g chokolade
140g sukrin gold
150g smør
6 æg delt op i blommer & hvider
1 tsk bagepulver

Frosting:
1/4 dl. fløde
2 spsk philadelphia eller anden flødeost
2 tsk vanille pulver
2 dråber stevia – max

De 6 æg deles op så man har hvider og blommer hver for sig, herefter pisker man hviederne stive. Smørret smeltes (jeg plejer at smide det i en skål med låg og give det 1-2 minutter i mikroovn). Det varme smør hældes direkte i en food processor, herefter hældes chokolade, sukrin & kakao – god idé at hælde i den rækkefølge da det smelter bedre. Blandes til en jævn dej hvorefter blommerne også røres i og derefter bagepulver.
Til sidst vendes hviderne forsigtigt i. Kagen hældes i en form og bages i 30 minutter ved 180° alm. ovn. De sidste 10 minutter bages den med staniol over. Kagen kan godt virke blød når den tages ud af ovnen men stivner yderligere mens den afkøler.

Imens piskes fløden til en meget flydende flødeskum, men helst ikke for fast! Flødeost, vanillepulver og stevia blandes i og piskes færdig. Stivere end man normalt ville piske en flødeskum.

Når kagen er færdig skal den afkøles. Jeg plejer at sætte den i et vindue, det går hurtigst og er bedre end at smide den i et køleskab.
Screen Shot 2014-10-13 at 00.41.38

Somsagt en meget nem kage, men som virkelig smager godt! Især frostingen er jeg vild med. Kagen havde sikkert været bedre hvis mere af kakaoen var blevet byttet ud med rigtig chokolade, men somsagt var kl.23 og det var altså alt jeg lige havde!

God fornøjelse

Sofie

[wpsocialite]

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DANSK MAD PÅ LCHF!